Tekisikö mieli lähteä vähän joraamaan? NetEntin Disco Spins tarjoaa mallia kunnon tanssiliikkeille 1970-luvun legendaariseen diskomaailmaan sijoittuvassa kolikkopelissään. Pelin pääosassa ovat ajan hengen mukaisesti sonnustautuneet tanssijat, jotka osaavat todellakin laittaa kunnon bileet pystyyn. Asiaankuuluvasti pääosassa on myös diskopallo, joka on pelin viihdyttäviin, bonustoimintoihin johtava scatter-symboli.

Bonustoimintoja on kaksi, ja mukava ominaisuus on se, että pääset aina valitsemaan, kumman bonustoiminnon pariin haluat. Kumpaankin sisältyy totta kai ilmaiskierroksia, joita voit saada vielä lisää ilmaispyöräytystesi aikana. Lisäksi bonustoiminnosta riippuen mukana on myös 3x-kerroin voitoille sekä mahdollisuus saada todella runsaasti wildeja. Peruspelinkin puolella riittää onneksi toimintaa, sillä slotissa on varsin uniikki tapa saada wildeja. Kuudesta seitsemään ruuduista on nimittäin tietyn värinen. 

Kun samaan väriin pukeutunut tanssija osuu ruutuun, se muuttuu wildiksi. Naiset ovat sonnustautuneet punaiseen, violettiin ja vihreään, miesten päällä nähdään sinistä ja keltaista. Mikä hienointa, Disco Spinsissä on mahdollisuus saada todella hyviä voittoja. Päävoitto on kokonaista 230 000 kolikkoa. Minkälaisen voittotanssin tämä summa saisikaan pelaajassa aikaan?  

Disco Spins on hauska peli, joka tarjoaa aikamatkan legendaariselle 1970-luvulle. Ajankuvauksen tarkkuudesta voinee olla montaakin eri mieltä, mutta pääasia on, että slotti on viihdyttävä ja jännittävä. Pelinä Disco Spins ei ole onneksi jämähtänyt 1900-luvulle. Sitä pääsee pelaamaan myös mobiililaitteilla. Koska kyseessä on pelijätti NetEntin slotti, löytyy Disco Spins lukuisten online-kasinoiden valikoimista ja siihen pääsee halutessaan tutustumaan leikkirahallakin. 

Panokset ja voittolinjat  

Disco Spinsissä on viisi kiekkoa kolmessa rivissä. Voittolinjojen määrä on 20 ja niiden määrä ei ole säädettävissä. Panos asetetaan aina kaikille linjoille, ja sen arvon voi valita väliltä 0,01-1,00 €. Kolikoiden määrä taas valitaan väliltä 1-10. Kolikon arvo valitaan Coin Value -mittarilta ja kolikoiden määrä Level-painikkeella. Minimipanos per kierros on 0,20 € ja maksimipanos on 200,00 €. Maksimipanoksen saa suoraan käyttöönsä Max Bet -painikkeella. Pyöräytykset voi myös automatisoida Autoplay-toiminnolla. Tarkemmat tiedot voittolinjoista ja -summista löytyy Paytable-painikkeesta, joka sijaitsee ruudun vasemmassa reunassa, kiekkojen alla. Perussymbolien lisäksi mukana ovat myös wildit ja scatterit. Disco Spinsin bonustoimintoihin palataan vielä myöhemmin tässä artikkelissa. Pelin RTP on 96,40 %. 

Ulkoasu ja teema  

Disco Spins sijoittuu 1970-luvun diskomaailmaan ja sen päähenkilöinä on tanssijoita ajan hengen mukaisiin vermeisiin sonnustautuneena. Nämä bilehileet ovat varsin riemastuttava näky ja niillä on sangen mukava ominaisuus, eli ne voivat muuttua wildeiksi. Scattereina toimivat tietysti diskopallot, nuo yöelämän ikoniset esineet. Tanssijoiden lisäksi symboleissa nähdään pelikorteista tuttuja kirjaimia ja numeroita. Tuttuun tapaan kirjainsymbolit tarjoavat hieman matalampia, itse tanssijat taas suurempia voittoja. Korkea-arvoisin symboli on punaiseen tanssiasuun ja sydämenmuotoisiin aurinkolaseihin sonnustautunut tummaihoinen naistanssija.  

Disco Spins näyttää varsin mukavalta ja esittelee teemaansa erityisesti symboleissaan. Päävärinä pelissä on tummansininen ja kaikki toiminnot löytyvät varsin selkeästi ruudun alareunasta. Äänimaailmassa on haettu 1970-lukulaista henkeä. Jos se käy ärsyttäväksi, mykistysnäppäin on onneksi keksitty. 

Bonustoiminnot  

Kimmeltävä diskopallo toimii pelin scatterina ja on tie sen bonustoimintoihin. Ne voivat ilmestyä kiekoille 3, 4 ja 5 ja vähintään kolmella scatterilla pääset itse valitsemaan, kumman pelin bonuksista haluat käyttöösi. Free Spins -bonus tarjoaa nimensä mukaisesti ilmaisia pyöräytyksiä. Niitä saat 15 kappaletta ja voitoillesi lisäksi 3x-kertoimen. Disco Spinsissa saat myös ilmaiskierroksia. Vaikka saat niitä 10, eli vähemmän kuin Free Spinsin puolella, tähän bonukseen sisältyy varsin näppärä lisäominaisuus. Symbolit koostuvat ainoastaan tanssijoista – joilla on siis aina potentiaali muuttua wildeiksi – sekä scattereista. Näin mahdollisuudet voittoyhdistelmän muodostamiseen ovat todella hyvät. Mikä parasta, kummankin bonustoiminnon aikana voit saada vielä lisää ilmaiskierroksia, mikäli saat scattereita tarvittavan määrän. 

Hyvät puolet  

Disco Spins on ulkoasultaan varsin hupaisa peli, joka vie pelaajan nostalgiselle matkalle 1970-luvun diskotanssin pariin. Viidellä kiekollaan ja 20 voittolinjallaan Disco Spins on varsin simppeli slotti, joka sopii hyvin myös niille, joille kolikkopelien maailma ei ole vielä kovin tuttu. Bonustoiminnot ovat hyvät, ja mukava lisä on, että pelaajalla on täysin vapaa valinta sen suhteen, kumman bonuksen pariin sukeltaa.  

Luvassa on siis ilmaisia pyöräytyksiä ja sen lisäksi vapaavalintaisesti joko 3x-voittokerroin tai parempi mahdollisuus voittoyhdistelmien muodostamiseen. Lisäksi pitää ehdottomasti nostaa esiin Disco Spinsin omaperäinen tapa saada wildeja peruspelin puolella. Tämä lisää pelin jännittävyyttä entisestään. Moderniin tapaan slottia pääsee pelaamaan myös mobiililaitteilla. 

Huonot puolet  

Disco Spinsin ulkoasussa ei ole sinänsä moitittavaa. Pääosassa olevat diskotanssijat ovat hauskan ja omaperäisen näköisiä ja diskopallo viimeistelee ajan tunnelman. Teemaa olisi kuitenkin voinut hyödyntää vieläkin enemmän. Esimerkiksi kirjaimien ja numeroiden käyttö perussymboleissa on sloteissa varsin vakiintunut tapa, mutta eikö teeman parista todellakaan löytynyt enempää esineistöä tai muuta rekvisiittaa, jota hyödyntää esimerkiksi juuri symboleissa?  

Myös pelin äänimaailmaan olisi voinut panostaa enemmän ja tuoda slotin teemaa enemmän esiin sitäkin kautta. Hieman enemmän mielikuvituksen ja luovuuden käyttöä, niin Disco Spins olisi kolikkopelinä lähes täydellinen. Pelillisistä toiminnoista ei sen sijaan löydy mukisemista. Peruspeli toimii hyvin ja bonukset tarjoavat juuri niitä toimintoja, joita keskivertokolikkopelaaja toivookin. 

Yhteenveto  

NetEntin Disco Spins vie pelaajan nostalgiselle aikamatkalle 1970-luvun legendaariseen diskomaailmaan tutustuttaen pelaajan viiteen bilehileeseen, joilla on myös ilahduttava kyky muuttua wildeiksi. Jos olet kyseisen aikakauden ystävä, Disco Spins tarjoaa varmaa hupia ja jännitystä. Laajan panostusskaalansa vuoksi slotti sopii myös niin pienemmillä kuin isommillakin panoksilla pelaaville. Koska Disco Spinsin säännöt ovat mukavan yksinkertaiset, sopii se hyvin myös aloitteleville pelaajille. Monipuolisten bonustoimintojensa ansiosta se jaksaa kuitenkin kiinnostaa varmasti myös varsinaisia kolikkopelikonkareitakin. Bonuksena on niin ilmaisia kierroksia, voittokertoimia kuin voittoyhdistelmien muodostamista helpottavia lisäominaisuuksia. Mikä parasta, saat aina valita, kumman bonustoiminnon puolelle haluat: Free Spinsin vai Disco Spinsin. Joten pue bailuvaatteet päälle ja suuntaa Disco Spinsin voittojen pariin!