Ihmiset ovat tatuoineet ihoaan kautta aikojen, ja ympäri maailmaa löytyy viitteitä tatuointikulttuurin olemassa olosta. Kuuluisimpia lienevät japanilaisten ja maorien perinteiset tatuoinnit, joiden traditiot ovat satoja vuosia vanhoja. Suomessa tatuoinnit koettiin pitkään alaluokan rahvaanomaisena harrastuksena, ja erityisesti rikollisilla ja merenkävijöillä oli tapana tatuoida ihoaan.

Tultaessa 90-luvun loppupuolelle tatuoinnit alkoivat levitä myös koko kansan keskuuteen, jolloin niistä syntyvä stigma on alkanut hiljalleen kadota. Vaikka tatuointeja näkyy yhä harvoin yläluokan iholla, ei niitä enää peitellä kuten ennen. Nykyään Suomesta löytyy jos jonkinmoista tatuointistudiota miltei jokaisen kaupungin kaduilta, joka selittää, että tatuointitrendi on tullut jäädäkseen. Nyt Microgaming on kehittänyt myös kolikkopelin aiheen ympärille. 

Hot Ink on raikas tuulahdus teemallisten kolikkopelien maailmassa, sillä se antaa pelaajalle mahdollisuuden kurkistaa tatuointistudioiden maailmaan. Tatuoimisesta on alettu puhua taiteena, eikä siihen suhtauduta enää groteskina ilmaisukeinona. Päinvastoin kuuluisimmalla tatuointitaiteilijoilla pukkaa keikkaa ympäri maailmaa, ja heidän töittensä hinnat voivat heilua tuhansissa euroissa.  

Hot Ink ilmentää tätä salaperäistä ja myyttistä maailmaa oivallisesti. Sitä voi pelata kaikilla varteenotettavilla kasinoilla, jonka lisäksi sitä voi kokeilla täysin ilmaiseksi. Slotin palautusprosentti eli RTP on 97,7 % , joka on uskomattoman korkea luku. Monien slottien vastaavat prosentit jäävät johonkin 96 prosentin tienoille, joten Hot Ink soveltuu etenkin niille, jotka eivät ole valmiita luopumaan killingeistään turhan helposti. 

Panokset ja voittolinjat  

Hot Ink pitää sisällään monipuoliset toiminnot, jotka tekevät pelikokemuksesta todella jännittävän. Tästä huolimatta slotin kelasysteemi on hyvin perinteinen, sillä se muodostuu viidestä kelasta, jotka pyörivät kolmella eri tasolla. Microgamingin peleille tyypillisesti Hot Ink ei pidä sisällään voittolinjoja, vaan pelissä on 1024 erilaista tapaa voittaa. Tällä viitataan slotin mahdollisiin voittoyhdistelmiin, joita siis Hot Inkissä on huikea määrä.  

Pelin tarkoituksena on tietenkin kerätä samankaltaisia symboleja ja pääsääntöisesti voittoon riittää kolme samaa merkkiä. Symbolit ovat keskenään eri arvoisia, joten pelaajan kannattaa tarkistaa niiden arvot slotin voittotaulukosta. Pelikierroksen panos säädetään pelipöydän alavalikoista. Hot Inkin panosrajat ovat 0,50 – 125 euroa, joten se soveltuu monenlaisille pelaajille. 

Ulkoasu ja teema  

Hot Inkissä on paljon tatuointimaailmaan liitettävää tematiikkaa kuten symboleja ja värejä, jotka luovat slottiin autenttisen tunnelman. Visuaalisesti peli on erittäin tyylikäs, ja se on hiottu istumaan täydellisesti teemaansa. Slotin symbolit ovat todella hienot, ja ne näyttävät hyvin aidoilta. Tämän lisäksi slotin kompositio on yleisesti oivallinen, eikä tausta vie liikaa tilaa itse keloilta. Upeana yksityiskohtana mainittakoon pelin valikot, jotka on kaikki muutettu vastaamaan tatuointitaiteilijoiden maailmaa.  

Kun tatuoinneista puhutaan, voi miltei olettaa, että slotin värimaailma on runsas. Siitä puuttuu kuitenkin turha värikylläisyys ja kontrasti. Slotin äänimaailma on tajunnanräjäyttävä, ja taustalta kuuluu musiikkia. Mikäli äänet häiritsevät, on ne mahdollista sammuttaa. 

Bonustoiminnot  

Hot Inkin bonustoiminnot ovat monella tapaa erikoiset, sillä ne antavat pelaajalle enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa slotin kulkuun. Kelojen alapuolella on nähtävissä re-spin -valikko, jotka antavat pelaajalle mahdollisuuden vaikuttaa saada haluamansa voittoyhdistelmä lukitsemalla jotkut kelat ja yrittämällä pyörittää ruudulle haluamiaan symboleita. Jokainen uudelleenpyöräytys maksaa tietyn verran, ja pelaajan kannattaa olla tarkkana, kuinka monta kertaa re-spin -nappia kannattaa painaa.  

Kun pelaaja saa 3, 4 tai 5 scatteria keloille, myönnetään hänelle huikeat 20 bonuskierrosta, joiden aikana voitot kerrotaan kahdella. Slotista löytyy myös erityinen bonuspeli, joka aktivoituu, kun pelaaja saa vähintään kolme bonus-merkkiä keloille. Tällöin ruudulle avautuu tatuointikatalogeja, ja jos pelaaja saa oikean yhdistelmän, palkitaan hänet ilmaiskierroksilla. 

Hyvät puolet  

Hot Inkin parhaimmat puolet liittyvät bonuksiin ja erikoistoimintoihin. Pelaaja palkitaan bonuskierrosten aikana jopa kahdellakymmenellä ilmaisella kierroksella, joiden aikana vielä voitotkin tuplataan. Tämän lisäksi slotista löytyy vielä erillinen bonuspeli. Slotin pääpalkinnot nousevat satoihin tuhansiin kolikkoihin, joten jos pelaajalla käy tuuri, voi käteen osua isokin voitto.  

Poiketen monista muista kolikkopeleistä, Hot Inkin palautusprosentti on erittäin kohtuullinen suhteessa pelaajaan, ja se lieneekin tärkein syy pelata kyseistä slottia. Pelaajan kannattaakin aina vertailla eri pelien lukuja. Hot Inkin visuaalinen maailma on tyylikäs, ja siitä pitävät varmasti sellaiset pelaajat, joilla on itselläkin väriä ihossa. Pelin taustamusiikki on hyvin mukaansatempaavaa, ja se nostattaa pelin tunnelman kattoon. 

Huonot puolet  

Hot Ink on monilta osin tyylikäs slotti, ja sitä ei voi kuin suositella, sillä sen palautusprosentti on niin paljon korkeampi kuin monissa muissa peleissä. Näin ollen vaikka siinä on rutkasti kehitettävää, ei peliä kannatta missään nimessä hylätä. Slotin saatavuutta pitäisi parantaa, jonka lisäksi sen käyttöliittymä pitäisi kääntää suomeksi.  

Re-spin -toiminto, jossa pelaaja saa itse yrittää pyörittää maksusta yksittäisiä keloja muutaman kerran, on hauska toiminto, mutta se ei sovellu kaikille pelaajille. Tämän lisäksi eri symbolien todennäköisyyksiä ei ilmoiteta, joten kelojen uudelleen pyörittely voi osoittautua täysin turhaksi. Hot Inkin musiikki on kohtalaisen rajua, eikä siis välttämättä sovellu kaikille pelaajille. 

Yhteenveto  

Hot Ink on tyylikäs videokolikkopeli, joka vie pelaajan jännittävälle matkalle tatuointitaiteiljoiden studioille. Keloilla pyörii erilaisia tatuointimaailmaan liitettävissä olevia symboleita, ja yleisesti sen luoma visuaalinen maailma on todella hieno! Peliin pääsee mukaan vaivaisella viidelläkymmenellä sentillä per kierros, maksimipanoksen ollessa 125 euroa. Hot Inkistä tekee erikoisen se, että jos pelaaja ei voita, hänellä on mahdollisuus pyöräyttää yksittäisiä keloja uudestaan. Tämä tuo slottiin enemmän valinnanvapautta.  

Pelissä on myös todella monipuoliset bonustoiminnot, jotka pitävät sisällään ilmaispyöräytyksiä sekä erityisen bonuspelin. Slotin palautusprosentti on huikea 97,5 % , joka tekee siitä yhden nettimaailman reiluimmista peleistä. Onko vartalosi täynnä väriä? Hyppää tatuointistudion pöydälle ja käynnistä peli!